ANALYSIS OF INTERNATIONAL STUDIES ON FACTORS THAT INFLUENCE FARMERS´ DECISION FOR ORGANIC PRODUCTS
DOI:
https://doi.org/10.17765/2176-9168.2015v8n3p563-583Keywords:
Agriculture, Food Production, SustainabilityAbstract
Organic products are a viable alternative to food obtained by ecologically correct and socially just production. Current article is a bibliographical review that analyzes variables that affect farmers´ decision-taking in adopting conventional production or opt for organic production. Conditions of limited rationality are taken into account with regard to decision-taking by farmer in the wake of environmental complexities. Results show the factors that influence decision-taking of farmers in favor of organic agriculture, such as social pressure, life style and decrease in fertilizers, and evidence public policies to enhance organic production based on information, technology and funding.Downloads
Published
2015-11-18
How to Cite
Leal de Souza, Ângela R., Machado, J. A. D., & Dalcin, D. (2015). ANALYSIS OF INTERNATIONAL STUDIES ON FACTORS THAT INFLUENCE FARMERS´ DECISION FOR ORGANIC PRODUCTS. Revista Em Agronegócio E Meio Ambiente, 8(3), 563–583. https://doi.org/10.17765/2176-9168.2015v8n3p563-583
Issue
Section
Agrobusiness
License
A Revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com o intuito de manter o padrão culto da língua, respeitando, porém, o estilo dos autores. As opiniões emitidas pelos autores são de sua exclusiva responsabilidade.Os direitos autorais pertencem exclusivamente aos autores. Os direitos de licenciamento utilizado pelo periódico é a licença Creative Commons Attribution Creative Commons Atribuição 4.0 Internacional. São permitidos o compartilhamento (cópia e distribuição do material em qualquer meio ou formato) e adaptação (remixar, transformar, e criar a partir do trabalho, mesmo para fins comerciais), desde que lhe atribuam o devido crédito pela criação original.